În rochie frumos colorată, caricaturi de calitate semnate de Petrache Plopeanu, cu materiale pe măsură te face să procuri revista la prețul modic de 5 lei și să te convingi din prima că „merge și așa”.
Vă dați seama încă de la prima copertă că suntem îngăduitori cu clasa politică care este invitată să facă un pas înapoi, pentru a nu se mai chinui cu problemele țării. Anda Toma ne invită să nu mai pierdem timpul cu mersul la doctori, care de multe ori este inutil. Ne mai și pricopsim cu câte un diagnostic la care farmacistele ar fi în stare să – ți umple sacoșa cu tot ce au în farmacie de parcă nu mai ai nici un organ sănătos. Decât card la farmacie mai bine un abonament la Cioară.
Ghe. Sucoverschi amintește că e timpul completării declarațiilor de avere de cei ce au de declarat. Asta în caz că nu au reușit să se pună la adăpost cu rude sau fosta nevastă. Sfatul ar fi „Ce-ai de declarat în viață
Spune-o sincer, verde-n față”.
Ne-am pricopsit de la o vreme încoace cu Dan Moviliteanu și nu e rău deloc. Ne tot ceartă prin epigrame că nu ne-am hotărât dacă are talent sau nu. Eu zic să dea semnale în continuare la Cioară că le-a nimerit și de data asta. Tocmai ne spune că din coada câinilor covrigii și-au găsit stăpân chiar în fruntea țării iar bugetul se va mări cu salariile celor care nu le-au meritat. P. P al nostru, adică profesorul din fruntea Ciorii se ia de piept cu profesorul din fruntea țării.
Dezlegați misterul citind revista și asta ni repede că vine Călin, file de poveste din urmă și atunci avem nevoie de buget mai mare pentru editare. Mircea Manolescu ține să atenționeze că nu e bine să – ți faci iluzii dacă ai dat avans pentru o locuință nouă. Asta nu înseamnă că va avea și pereți sau tavan.
Dacă tot a primit avansul dezvoltatorul poate pleca liniștit spre alte zări iar tu rămâi să termini ce a început el sau te transformi în melc și ai casa în spinare precum zice nepotul domnului Mocanu.
Trecem și la pățania doamnei Irene Postolache care invitată să facă un eveniment pentru copiii corporatistilor i s-a sugerat că toate basmele vechi trebuiesc rescrise nu care cumva chestii negative să afecteze starea sufletească a copiilor. Nu de alta dar acum drepturile copiilor cuprind reguli prin care ei decid și nu educatorii. Scriitorul Const Miu se minunează cum pot unii să facă avere dacă află la timp ce mai spun ordonantele. Dacă tot nu ne primesc ăia în NATO, un întreprinzător isteț a transformat rapid căștile eco în strecuratori sau chiar olițe pentru copii. Cât ai zice pește profitul s-a dublat.
Mihai Manolescu e convins că nu e simplu pentru cei din fruntea țării să tot mărească sau să adauge taxe noi. Recomandă să mai aștepte taxa pentru răbdare sau pentru fum. Cu fabule și epigrame ajungeți și la ultima copertă care îmi aparține, în calitate de ambasador al revistei.
În acest număr stă de straja lângă mine domnul VARUJAN VOZGANIAN, cu ochii atintiti spre Titu Rachieru, scriitor din Buzău, Adriana Petre scriitor și ambasador de Cluj în campania „Nu există nu se poate” , Polina Gheorghe , redactor la Radio ANTENA SATELOR și Pamfil Roată, interpret de folclor din Bucovina.
Acum că v-am plimbat prin paginile revistei rămâne să vă grăbiți spre chioșcurile Monitorul.
Să nu uit de sponsorul acestui număr, CONTERRA, care ne însoțește pe ultima pagină. Mulțumiri tuturor.